top of page

Welke lasten draag jij met je mee?

Bijgewerkt op: 6 jun.

De komende tijd neem ik je graag mee doorheen een reeks krachtverhalen. Verhalen spreken rechtstreeks tot je hart. Ze raken je tot in het diepste van je kern. Ze laten je even stil staan bij jezelf en vertellen over geheimen tot transformatie.


Hoe vaak houden we niet vast aan dingen die ooit gebeurd zijn? Het weerhoudt je ervan om hier en nu aanwezig te zijn. Tegelijk wordt het verhaal in je hoofd vaak veel groter dan hoe het werkelijk was en vraagt het veel energie, zowel fysiek als mentaal en emotioneel, om dat verhaal te blijven dragen. En dat terwijl het je eigenlijk al lang niet meer dient, je klein houdt zelfs.


Het verhaal van Tanzan en Ekido, twee zenmonnikken, zoals verteld door Eckhart Tolle, in zijn boek 'Een nieuwe aarde', doet je nadenken over de lasten die jij nog met je meedraagt.


De vertelling is een interpretatie van het originele verhaal. Hieronder kan je het verhaal nalezen.Tanzan en Ekido

Tanzan en Ekido liepen langs een landweg, die door zware regenval erg modderig was geworden. Vlak bij een dorp ontmoetten ze een jonge vrouw die probeerde de weg over te steken, maar de modder was zo diep dat haar zijden kimono erdoor bedorven zou worden.


Tanzan nam haar direct in zijn armen en droeg haar naar de overkant van de weg. De monnikken liepen zwijgend verder.


Vijf uur later, toen ze dicht bij de tempel waren gekomen waar ze de nacht zouden doorbrengen, kan Ekido zich niet langer inhouden: 'Waarom heb jij dat meisje over de weg gedragen?' vroeg hij. 'Wij, monnikken, horen zulke dingen niet te doen.'

'Ik heb dat meisje uren geleden neergezet,' antwoordde Tanzan. 'Draag jij haar nu nog steeds?'Welk verhaal draag jij met je mee? Welk verhaal kan je nu loslaten? Kan je hierbij hulp gebruiken, stuur me dan gerust een mailtje en dan bekijken we samen wat jouw volgende stap mag zijn - tinne@justbie.be


Deel dit verhaal met je vrienden en de wereld 💗


Meer inspiratie en hartekracht? Kom bij de besloten facebookgroep van Just Bie. Ik zie je daar 💗

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page