top of page

Uit je hoofd, in je hart

Bijgewerkt op: 6 jun.

Uit je hoofd, in je hart - het klinkt heel eenvoudig, maar blijkt in praktijk vaak niet zo simpel. De volgende vier weken geef ik je graag enkele eenvoudige en praktische tips om uit je hoofd te komen en opnieuw bewust verbinding te maken met je hart.

Uit je hoofd, in je hart - waarom is dat zo essentieel?

Je hart is meer dan een spier in je borstkas. Ze is de bron van je levenskracht, drager van je essentie. Je hart is de plek waar je dromen en je verlangens bewaard worden. Een plek, diep verborgen in jezelf, onaangeroerd door de vele verwachtingen, beperkende overtuigingen en druk van buitenaf. Wanneer je bewust verbinding maakt met je hart, herinner je jouw wijsheid, jouw dromen en verlangens, wie je werkelijk bent.

In de hectiek van je dagdagelijkse leven ben je je hier niet bewust van. In de drukte van de dag voel je geen verbinding met je hart, noch hoor je haar kloppen. Vaak zit je gewoon in je hoofd, denkend aan alle dingen die je nog moet doen, maak je je zorgen en zit je te piekeren. Je beseft zelfs niet dat je de hele tijd in je hoofd zit. En hoewel je dus de hele tijd in je hoofd zit, loop je rond als een kip zonder kop, leef je op automatische piloot en spartel je de dagen door.

Uit je hoofd, in je hart - hoe dan?

Hoe doe je dat dan? Hoe kom je uit je hoofd en maak je verbinding met je hart? Daarvoor geef ik je de komende weken eenvoudige tips, maar vandaag ga ik je iets vertellen wat je het minst verwacht en wat tegelijk het allerbelangrijkste is om verbinding te kunnen maken met je hart, hoe tegenstrijdig het ook klinkt.

Aanvaard dat je in je hoofd zit

Ja, je leest het goed. Verbinding maken met je hart is essentieel als je bewust in het leven wil staan, als je niet langer op automatische piloot wil leven. Hierdoor wil je het echter zo graag, dat het een bron van stress vormt telkens wanneer dit niet lukt. Elke keer opnieuw, wanneer je van jezelf beseft dat je weer in je hoofd zit en aan het piekeren bent, veroordeel je jezelf hiervoor. Je vecht ertegen, je probeert met man en macht uit je hoofd te komen en je ertegen te verzetten. Je voert constant een innerlijke strijd. Een strijd die al je energie vraagt, een strijd zonder winnaars, met enkel verliezers.

Hoe kan je rust vinden en stilte toelaten, waarin je kan verbinden met je hart, wanneer je constant overhoop ligt met jezelf?

Stop met vechten. Wees eindelijk zacht voor jezelf. Ja, je zit in je hoofd en dat heeft zo zijn redenen. Het is een ingesleten gewoonte, het is wat je heel je leven geleerd hebt. Natuurlijk kan je leren hoe het anders kan en hoe je verbinding maakt met je hart. Maar nu mag je allereerst stoppen met vechten, jezelf aanvaarden zoals je op dit moment bent en dan heb je de eerste stap naar verbinding met je hart gezet. Je bent je nu bewust van het feit dat je in je hoofd zit, zonder oordeel. Pas wanneer je je er bewust van bent, wanneer je herkent dat je in je hoofd zit, kan je de volgende stap naar je hart zetten. Daar vertel ik je volgende week graag meer over.


Meer inspiratie en hartekracht? Kom bij de besloten facebookgroep van Just Bie. - Ik zie je daar 💗

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page