top of page

Onderweg naar meesterschap, voorbij de dramadriehoek

Bijgewerkt op: 6 jun.

Wanneer je gevangen zit in de dramadriehoek, kijk je meestal naar je leven vanuit angst. Het leven overkomt je en stiekem hoop je dat iemand je komt redden. Je bewust worden van de dramadriehoek en de rol die je daarin opneemt, is een eerste stap om de dramadriehoek achter je te laten. Meer over de dramadriehoek zelf lees je in het vorige blog 'Licht op de dramadriehoek: Stap uit de slachtofferrol'.


Stap uit de dramadriehoek

Uit de dramadriehoek stappen, is je opnieuw verbinden met je gevoel en je hart. Het is een proces van groeien in bewustzijn, van hartekracht.


Wanneer je naar je leven kan kijken vanuit liefde, vanuit een sterke hartsverbinding, zie je de grotere samenhang. Je bent deel van het geheel. Je ervaart flow en synchroniciteit. Jij zoekt naar antwoorden binnenin. Je vertrouwt op je gevoel en onderneemt geïnspireerde actie. De veranderingen die je onderneemt in je leven, komen vanuit jezelf. Je kiest er zelf voor om ze te maken, waardoor ze langdurig en blijvend, transformerend van aard zijn. Hierdoor ervaar je wezenlijk verschil in je dagdagelijkse leven. Overleven maakt plaats voor Leven. De dramadriehoek is slechts een vage herinnering en jij bent onderweg naar meesterschap.


Groeien in bewustzijn

Groeien in bewustzijn is niet voor iedereen, doch als jij nu deze tekst leest, ben je waarschijnlijk al een heel eind op weg. Het bewustwordingsproces start pas wanneer je op zoek gaat naar antwoorden op vragen zoals ‘waarom overkomt mij dit?’. Meestal gebeurt dit pas nadat je het gevoel hebt dat je gebroken bent, of wanneer je het gevoel hebt op een keerpunt te staan in je leven en hierdoor op zoek gaat naar een vorm van zingeving.


Het bewustwordingsproces verloopt in zeven fasen, van primitieve mens naar Godmens. Hieronder geef ik dat proces graag schematisch weer. Het is belangrijk hierbij op te merken dat dit vaak geen lineair proces is, dus niet zozeer van A naar Z of van 1 naar 7. In de meeste gevallen ervaar je verschillende niveaus tegelijkertijd - tenzij je op niveau 7 zit, dan ben je alle andere fasen overstegen.


7 fasen van spirituele groei

Onderweg naar meesterschap

Enkel inzicht en kennis is niet genoeg om werkelijk te transformeren. Het is slechts de eerste stap. Het toepassen, het ervaren, dag in – dag uit, telkens opnieuw met vallen en opstaan, dat brengt transformatie te weeg.


Het is zoals op reis gaan naar een onbekende bestemming. De eerste keer is het best spannend. De weg is totaal nieuw en je hebt al je aandacht nodig op de weg om niet verloren te rijden. Eens aangekomen heb je de tijd van je leven om daarna vervuld terug naar huis te keren.

Nu kan het bij die ene vakantie blijven, waarop je de rest van je leven terug kan kijken als misschien wel de beste tijd van je leven. Maar wat als je opnieuw naar diezelfde plek gaat? De weg wordt telkens wat vertrouwder en je ziet nu ook het glooiende landschap om je heen. Eenmaal aangekomen ben je direct op je gemak en kan je nog meer van de omgeving ontdekken en verkennen.


Zo is het ook met verbinding maken met je hart. Telkens je verbinding maakt, wordt het steeds makkelijker en vertrouwder waardoor je hart op haar beurt meer en meer van haar geheimen prijs geeft. Totdat je op den duur helemaal thuis komt in je hart en van daaruit je leven leeft.


De dramadriehoek ligt achter je en voor je ligt een wereld van ongekende mogelijkheden. Je bent onderweg naar meesterschap en eenheid.


Groeien in bewustzijn
.
Download • 596KB

Meer inspiratie en hartekracht? Kom bij de besloten facebookgroep van Just Bie. Ik zie je daar 💗

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page