top of page

Het verhaal van Hartje

Bijgewerkt op: 6 jun.

In de reeks krachtverhalen is deze week 'Het verhaal van Hartje' aan de beurt. Verhalen spreken rechtstreeks tot je hart. Ze raken je tot in het diepste van je kern. Ze laten je even stil staan bij jezelf en vertellen over geheimen tot transformatie.


Het verhaal van Hartje ligt me nauw aan het hart, daar het voor het grootste stuk gebaseerd is op eigen ervaring en ook te lezen is in het boek 'Hartekracht, licht in het donker.' Stel je open voor haar verhaal en laat je hart raken.Het verhaal van Hartje

Hartje voelde zich alleen, eenzaam en verlaten nadat mama met de noorderzon was verdwenen. Beschermer besloot dat deze pijn te zwaar was om dragen en bouwde een muur zo dik, dat niets of niemand Hartje ooit nog zou kunnen raken. Hartje voelde zich opgelucht, veilig en beschermd.


Jaren gingen voorbij. Naarmate Hartje groter werd, zat haar toch iets dwars. Zij groeide wel, maar die muur rondom haar groeide niet mee, en dat zou binnenkort wel eens voor problemen kunnen zorgen. Bezorgd sprak ze Beschermer hierover aan. "Ach, maak jij je maar geen zorgen. Dat is mijn taak," antwoordde Beschermer, "ik heb gezworen om voor jou te zorgen, je te beschermen, en dat is exact wat ik ga doen."


Hartje voelde zich niet echt gerustgesteld door dit antwoord, maar wist dat voor Beschermer hiermee de kous af was. De muren die haar eens beschermden en een veilig gevoel gaven, vormden stilletjes aan een belemmering, een gevangenis. Een vogeltje in een gouden kooi.


Beschermer had geen oren naar haar bezorgdheden. Die was druk in de weer met het controleren en onderhouden van de muren. Net toen Hartje de hoop bijna had opgegeven, schokte de aarde zo hevig, dat alles daverde op zijn grondvesten. Een groot deel van de muur werd beschadigd. Angstig zocht Hartje naar Beschermer. Ze vond hem bewusteloos, geraakt door brokstukken.


Nu er een groot gat was geslagen in de beschermingsmuur, overviel alle pijn Hartje in één enkele seconde. Dikke tranen rolden over haar wangen. Er was geen ontkomen aan. Ze huilde en huilde, net zo lang tot haar tranen ook de rest van de muur wegspoelden. Ondertussen was Beschermer terug bij zinnen, maar te zwak om de schade te herstellen.


Ze hadden het overleefd. Niets zou ooit nog hetzelfde zijn. Hartje en Beschermer stonden hand in hand, op de lijn waar ooit een dikke muur stond. Samen keken ze uit over een nieuwe wereld.Herken jij het gevoel van gekwetst zijn, gekwetst worden? Er gebeurt vaak zoveel in je leven waardoor je hartbeschermer beslist om muren te bouwen, maskers op te zetten. Allemaal met de beste intenties, om jou en je hart te beschermen tegen mogelijke pijn. Verstopt onder al die muren, maskers en schilden verlies je echter ook de verbinding met je hart. Vergeet je dat ook zij een stem heeft, terwijl je enkel de stem van je hoofd hoort over hoe de dingen zouden moeten gaan.

Je hart vraagt om opnieuw verbinding met haar te maken, om je verbinding te verdiepen, opnieuw te luisteren naar haar zachte gefluister in de wind, zodat ze deel kan uitmaken van je leven. Zodat overleven opnieuw plaats kan maken voor Leven.Deel dit verhaal met je vrienden en de wereld 💗


Meer inspiratie en hartekracht? Kom bij de besloten facebookgroep van Just Bie. Ik zie je daar 💗

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page