top of page

Je eigen wijsheid erkennen en ervaren

Bijgewerkt op: 6 jun.

Jouw eigen wijsheid, eigenwijs en op eigen wijze ervaren.


Erken je eigen wijsheid

Stel, je zit ergens mee: je babbelt erover met je vriendinnen en je vraagt goede raad om met je probleem om te gaan. Je vriendinnen hebben waarschijnlijk super tips die je goed kan gebruiken. Je weet dat ze gelijk hebben en past hun tips toe.


1 dag, 2 dagen, een week gaat het goed. Toch voel je diep vanbinnen dat er iets ontbreekt, dat het voor jou niet 100% klopt. Je eigen wijsheid probeert, op eigen wijze, je te laten weten dat de beste oplossing voor jou in jezelf zit! Je hebt dit waarschijnlijk al wel eens ervaren. Wanneer het antwoord dat je zoekt, uit jezelf komt is het veel gemakkelijker om het toe te passen en vol te houden.

Zo bestaan er honderden tips om gezond te eten en ergens werken die tips allemaal, maar niet voor jou. Voor de ene werkt veel fruit eten misschien wonderbaarlijk, terwijl jij daar alleen een opgeblazen gevoel aan overhoudt. Jouw lichaam, jouw innerlijke wijsheid weet wat het beste is voor haar. Daarnaar durven luisteren, is de sleutel. Wanneer jouw lichaam aangeeft ‘ik eet graag elke dag 1 stuk fruit’, en jij luistert daar naar, is het plots ook veel makkelijker om dit toe te passen en ook vol te houden. Ware veranderingen komen van binnenuit, in samenwerking met jouw eigen wijsheid. Jij mag het helemaal op jouw eigen wijze in de wereld zetten.

Jouw eigen wijze helpt je herinneren aan je eigen wijsheid.

Eigen wijsheid opvolgen

Raad geven aan anderen is voor jou meestal geen enkel probleem. Je vriendinnen komen waarschijnlijk zelfs graag naar je toe voor goed advies en wijze raad. Super! Jouw eigen wijsheid toont zich ook nu aan jou. Misschien is het je al eens opgevallen dat de raad die je anderen geeft, ook van toepassing is op jezelf. Of nog niet. Probeer er eens extra op te letten. Je zal merken dat het advies dat je geeft, meestal ook voor jezelf van toepassing is. Hoewel, ik geef toe, soms is het best een uitdaging om dit te erkennen.

Jouw innerlijke wijsheid, je intuïtie… Alle wijsheid die je nodig hebt, om je leven ten volle te leven, zit verborgen in jezelf. De kunst is deze bron aan kennis, deze wijsheid in jezelf te ontdekken, toe te passen en te ervaren in je leven.

Wanneer je je innerlijke wijsheid, je intuïtie erkent en op eigen wijze toepast, ervaar je synchroniciteit & magie in je leven!

De dag van vandaag zijn er gelukkig verschillende manieren ontwikkeld om toegang te krijgen tot je innerlijke bron van wijsheid. Creativiteit, meditatie, de natuur intrekken, alles wat jou helpt verbinding te maken met je hartekracht, helpt je jouw wijsheid te herinneren.

Jouw eigen-wijs-heid maakt je uniek!

Voor meer inspiratie, tips en verbinding met gelijkgestemden ben je van harte welkom in de besloten facebookgroep van Just Bie.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page