top of page

Uit je hoofd, in je hart: een natuurlijke verbinding

Bijgewerkt op: 6 jun.

Uit je hoofd, in je hart - het klinkt heel eenvoudig, maar is het dat ook? Deze week de tweede tip om uit je hoofd te komen en opnieuw bewust en heel natuurlijk verbinding te maken met je hart.

Onzichtbare natuur

Net als je hart is de natuur altijd en overal aanwezig, ook wanneer je die niet denkt te zien. Natuur is meer dan groen en gras. De natuur is de lucht die je ademt, het water dat je drinkt, de zon op je huid, de kat van de buren die passeert. Ze is alomtegenwoordig, onlosmakelijk verbonden met het leven. De natuur is het leven en wij zijn daar deel van.

Je bewust verbinden met de natuur is verbinding maken met je innerlijke wereld, met je hart. Dat is dan ook de tip van deze week om uit je hoofd te komen en opnieuw verbinding te maken met je hart.


Maak bewust verbinding met de natuur om je heen

Ga naar buiten. Loop met je blote voeten in het gras. Kijk naar de voorbij glijdende wolken, ga lekker tegen een boom zitten. Luister naar de fluitende vogeltjes, voel de zon op je huid. In de natuur kan je tot rust komen. Je moet eventjes helemaal niets, je mag helemaal jezelf zijn.

Wanneer je letterlijk en figuurlijk een goede verbinding hebt met de natuur, met de aarde, sta je steviger in je schoenen en kun je meer verdragen. Is je verbinding met de aarde verbroken, dan maak je je al snel veel zorgen en pieker je veel meer. Heb je regelmatig last van koude voeten of struikel je af en toe, zit je teveel in je hoofd en maak je geen verbinding met de rest van je lichaam, laat staan met je gevoel, je hart en je innerlijke natuur.

Meestal heb je het echter zo druk in je hoofd dat je zelfs niet merkt dat je koude voeten hebt of dat je de hele tijd piekert. Sta er voor jezelf eens eventjes bij stil:


Sluit je ogen en haal eens diep adem.

Waar zit jij nu met je aandacht? Observeer, zonder oordeel.

Ga nu met je aandacht naar je voeten.

Geef je voeten bewust aandacht.

Hoe voelen je voeten? Warm, koud, gewoon...

Zijn je voeten blij? Zijn je voeten moe?

Wat willen je voeten doen?

Misschien willen ze dansen, springen, wandelen, fietsen...

of gewoon eventjes niets doen.

Wat hebben jouw voeten nodig?

Wat vertellen jouw voeten jou?

Dank je voeten voor al het werk dat ze voor je doen,

voor alle plaatsen waar ze je naartoe brengen.

Adem nog eens goed in en uit.

Wiebel met je tenen en open je ogen.


Meer inspiratie en hartekracht? Kom bij de besloten facebookgroep van Just Bie. - Ik zie je daar 💗

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page