top of page

De liefde van je hart

Bijgewerkt op: 6 jun.

Hoe kijk en leef je vanuit je hart, vanuit liefde?

Zoals een cursiste ooit zei: 'Ja ja, liefde is het antwoord, liefde geneest, maar wat is liefde? Ik heb nooit echt liefde gekend in mijn leven. Hoe zou ik dan kunnen weten / voelen wat liefde is, laat staan het toelaten in mijn leven?' Daar had ze een groot punt.


Liefde en je hart zijn niet met het hoofd te begrijpen. Je hoofd kan enkel denken in termen van voorwaardelijke liefde, liefde is iets waarvoor je moeten vechten, waarvoor je het waard moet zijn om het te ontvangen.


Onvoorwaardelijke liefde valt niet met woorden te omschrijven. Alles wat je zou kunnen zeggen, komt niet eens in de buurt. Liefde en je hart vragen erom ervaren te worden. Het is zoals het verschil tussen boeken lezen over de warmte van de zon op je huid en de warmte van de zon op je huid voelen.


Je hart draagt je liefdevol doorheen het leven

Je hart is de bron van je levenskracht, drager van je essentie. Ze is aanwezig in elke cel van je lichaam, in elke stap die je zet. Zij is de onzichtbare kracht die je leven aanstuurt. Meestal ben je je hier niet bewust van. Vaak zit je gewoon in je hoofd, denkend aan alle dingen die je vandaag nog moet doen. In het midden van de drukte van je dag voel je geen verbinding met je hart, noch hoor je haar kloppen. Het is dan ook niet gek dat wanneer je het advies krijgt om naar je hart te luisteren, te voelen wat je hart verlangt, je niet weet waar te beginnen. Dit is nog al te vaak onbekend terrein en niet te verwarren met datgene wat je denkt dat liefde is. De dimensie van je hart is een mysterieuze wereld van onvoorwaardelijke liefde, licht en hartekracht. Een plek waar je alle antwoorden vindt, zelfs op vragen die je niet kent. Je hart vertelt over je dromen, over wat jij op dit moment nodig hebt en ze laat je zien waar jou groeikansen liggen. Ze is je ware, trouwe metgezel op de reis van je leven.


Maak vandaag eens verbinding met je hart en bedank haar voor al het goede, harde werk dat zij voor jou achter de schermen verricht. Dit kan je heel eenvoudig doen door eventjes je hand op je hart te leggen en te voelen hoe zij klopt, altijd en overal, onvoorwaardelijk.


Meer lezen over de kracht en de liefde van je hart? Bestel jouw exemplaar van 'Hartekracht, licht in het donker'


Voor meer inspiratie, tips en verbinding met gelijkgestemden ben je van harte welkom in de besloten facebookgroep van Just Bie.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page