• Tinne De Bie

Bewust leven elke dag

We leven in uitdagende tijden. De uitnodiging hierbij is om elke dag bewust te leven, bewuste keuzes te maken, elk moment opnieuw.


Er is van alles tegelijk gaande, zowel in onze innerlijke processen, als in de uiterlijke processen wanneer we kijken naar de standen van de planeten en de Schumann Resonantie. Ik geef eerlijk toe dat dat mijn petje wat te boven gaat. Al die info over de Schumann Resonantie, over Mercurius die in retrograde gaat en allerlei andere planeten die gek doen, mijn hoofd kan dat niet helemaal bevatten.


Bewust naar jezelf kijken

Ik zal je eerder het advies geven om te voelen wat er gaande is in jezelf, terwijl ook al die dingen buiten jou gaande zijn. Laat ons daar verbinding mee maken en ons daar bewust van worden. Dat is dan ook wat ik daarnet zelf toegepast heb, samen met de cursisten van Hartekracht, omdat ik het gevoel had van ‘pfieuw, amai de energie vandaag… wat is me dat?’. De boodschap die daaruit voortkomt, deel ik graag met jullie.


Wanneer je het gevoel hebt van

 • amai...

 • ik voel onrust

 • ik voel angst

 • ik voel frustratie

 • ik voel me geïrriteerd, om welke reden dan ook

 • ik heb slecht geslapen

Dat is al een eerste belangrijke stap: dat je jezelf van dat feit, van dat gevoel bewust bent. Je bent dus eigenlijk al heel goed bezig, ook al voelt dat misschien zo niet.


De volgende stap is dat je uitgenodigd wordt om bij dat gevoel stil te staan, in jezelf. Om er eventjes bij te gaan zitten, zowel letterlijk als figuurlijk.

 • Maak het even stil bij jezelf, leg je handen op je hart, sluit je ogen, adem een paar keer rustig diep in en uit.

 • Voel wat je voelt: ik voel onrust, ik voel angst, ik voel frustratie en wat doet dat met mij?

 • Ga met dat gevoel in communicatie.

 • Erken dat gevoel, geef dat gevoel alle aandacht, alle ruimte om er helemaal te mogen zijn.

 • Merk van jezelf, gewoon door er bewust mee om te gaan, door er bewust naar te kijken, door er bewust aandacht aan te geven, dat dat gevoel vanzelf rustiger wordt.


Het is de uitnodiging van dit moment. Het is het bewustwordingsproces waar we met z’n allen in zitten. Het is aan jou de keuze hoe bewust je hiermee omgaat.

Je kan er voor kiezen wanneer je bij jezelf opmerkt ‘pfft, ik voel me eventjes helemaal niet oké’ om er bewust naar te gaan kijken. Daardoor heb jij de keuze om uit dat gevoel te stappen, om je trilling, je energie te shiften.

Wanneer je dat gevoel negeert en doet alsof er niets aan de hand is ‘ja, ik heb slecht geslapen, maar komaan, hup vooruit. Het werk staat te wachten,’ dan blijf je daar eigenlijk in zitten en ga je er niet bewust mee om.

De uitnodiging is echt om bewust om te gaan met je bewustwordingsproces.

Als je iets opmerkt, dat is al de eerste stap. Ga er dan ook bewust mee om, kijk ernaar, geef het aandacht, zodanig dat je je energie kan shiften.


Bewust je energie shiften

Wat mogelijks ook kan helpen, is dat je letterlijk uit de situatie stapt, uit de energie. Dat kan bijvoorbeeld heel simpel door iets anders aan te trekken, je haren eens te kammen of je wat op te maken. Deze uiterlijke handeling kan er ook voor zorgen dat je innerlijk je energie shift. Stel je bent met het verkeerde been uit bed gestapt, met een hoofd vol watten en je hebt jezelf aangekleed op automatische piloot. Dat is ook een vorm van bewustwording door daar dan naar te kijken, even bij stil te staan en voor een outfit te kiezen waarin je je beter voelt, een outfit die je energie geeft. Dat klinkt misschien materialistisch of oppervlakkig, maar dat is het helemaal niet. Het kan jouw bewustwordingsproces net helemaal ondersteunen, als je er bewust mee omgaat.Meer inspiratie en hartekracht? Kom bij de besloten facebookgroep 'Hartekracht, licht in het donker' - Ik zie je daar 💗